Byggeøkologisk Udstillingspavillion

Forord

Dette udstillingsprojekt er et resultat af anvendt græsrodsforskning. Der har været bevilget midler primært fra Den økologiske Aktionsplan tema 2 samt Den Grønne Fond og Martha & Paul Kerrn-Jespersen`s Fond i alt 553.000 kr. Projekt "Byggeøkologisk Udstillingspavillon" er afviklet 1998 – 2001, men udstillingsaktiviteterne fortsætter naturligvis fremover.

Projektets målgruppe er alle byggeriets aktører, herunder nuværende og kommende ejere af "familien Danmarks" parcelhuse og andet byggeri, producenter & leverandører, projekterende, myndigheder, udførende og politikere.

Projektet er afviklet som forudsat, men i stedet for at bygge nyt bliver en bestående bygning renoveret.

Udstillingsprojektet har været katalysator for en række nye projekter og aktiviteter, som er afgørende for den langsigtede succes. Tidsplanen er skredet –ting tager tid!

For at afprøve ideerne undervejs, skabe netværk og tilvejebringe den nødvendige økonomi er der afholdt to udstillinger. Den igangværende renovering af udstillingshallen samt den ekstra udstilling omhandles i rapporten, selvom disse aktiviteter ikke er omfattet af projektet.

Til projektet har været knyttet både en styre og følgegruppe.

De tætteste samarbejdspartnere har været Byggecentrum Middelfart, leverandører og udførende organiseret i L.Ø.B. samt L.Ø.B.s sekretær. Specielt har der været et samarbejde med leverandørerne af Alternativ isolering og fagforbundet Træ Industri Byg omkring udvikling af faggruppearbejde samt afprøvning af udstillingskoncept.

Udstillinger og ombygningen har kun været muligt at gennemføre takket være stor velvilje og indsats fra en række fonde, firmaer og private.

 

-tak for hjælpen til alle!