Synliggørelse af de vigtigste forbrugerrelevante miljøegenskaber ved elektronikprodukter

Forord

Projektet "Synliggørelse af de vigtigste forbrugerrelevante miljøegenskaber af elektronikprodukter - et strategiforslag" blev sat i gang med det formål at levere forslag til Elektronikpanelets og Miljøstyrelsens fremadrettede arbejde med at fremme markedet for mindre miljøbelastende elektronik.

I projektet er der foretaget erfaringsopsamling og vurdering af den hidtidige indsats, centrale aktørers behov og interesser er beskrevet, og ud fra dette er der udarbejdet en lang række strategielementer, der kan bruges som en idébank for, hvordan miljøaspekter kan blive en integreret del af udbud og efterspørgsel inden for forbrugerelektronik.

Projektet, der er finansieret under Program for renere produkter, er gennemført af Center for Alternativ Samfundsanalyse (CASA), Rambøll og dk-TEKNIK ENERGI & MILJØ.

Til projektet har været knyttet en følgegruppe, som har bidraget med mange gode input og diskussioner. Følgegruppen bestod af:
Jørgen Jakobsen, Miljøstyrelsen (formand)
Helen Amundsen, Forbrugerrådet
Rikke Dreyer, Statens og Kommunernes Indkøbs Service A/S
Leif Christensen, Brancheorganisationen ForbrugerElektronik
Jannie Dragstrup, Grøn Information
Bodil Stenholt, Sony Danmark
Marianne Hauerslev, expert a/s
Jeppe Juhl, Danmarks Aktive Forbrugere
Anders Mehlsen, TDC
Mette Lise Jensen, CASA
Jens Legarth, Rambøll
Kirsten Schmidt, dk-TEKNIK (projektleder)

Projektgruppen takker for de mange konstruktive bidrag fra følgegruppen - og fra de personer, der professionelt eller privat har stillet sig til rådighed for spørgsmål, interview og anden form for videnindsamling.