Miljøprojekt nr. 752, 2003
Teknologiudviklingsprogrammet for jord- og grundvandsforurening

Undersøgelse af kulbrintenedbrydning ved naturlige processer

Nykøbingvej 295, Radsted

Resumé
På en tidligere tankstation er nedbrydningen af en efterladt benzinforurening i grundvandet undersøgt. Undersøgelsen er baseret på en lang række analyser af grundvandet. Det hele foregår under jorden og udfordringen ligger i at dokumentere, at der sker en tilstrækkelig effektiv naturlig nedbrydning af benzinen i grundvandet. Der er ikke tale om en aktiv afværgeteknik, men om at dokumentere at naturen selv er i stand til at nedbryde/begrænse udbredelsen af benzin i grundvandet. Der har været uenighed om tolkningen af data og dermed også om konklusionerne. Dette illustrerer meget godt problemerne ved at dokumentere naturlige nedbrydningsprocesser uden for laboratoriet.

Publikationen udkommer udelukkende elektronisk.

Læs publikationen i HTML: Indholdsfortegnelse
Hele publikationen uden billeder og grafik (487 Kb)
Publikationsbeskrivelse (læsbar kolofon)

Læs publikationen i PDF-format (15,4 Mb)
PDF er et printvenligt format. For at læse og printe publikationen i dette format, skal man have en version af Acrobat Reader installeret på sin computer. Dette program kan hentes gratis hos producenten Adobe's hjemmeside, hvor der også findes installationsvejledning mv.

Må citeres med kildeangivelse.

Miljøstyrelsen vil, når lejligheden gives, offentliggøre rapporter og indlæg vedrørende forsknings- og udviklingsprojekter inden for miljøsektoren, finansieret af Miljøstyrelsens undersøgelsesbevilling.

Offentliggørelsen betyder, at Miljøstyrelsen finder, at indholdet udgør et væsentligt indlæg i debatten omkring den danske miljøpolitik.

Det skal fremhæves, at Miljøstyrelsen og Amtet, som er involveret i projektet, ikke er enige i rapporten som den foreligger, hvorfor den ikke udtrykker hverken Miljøstyrelsens eller Amtets synspunkter eller holdninger.