Miljøprojekt nr. 786, 2003

Undersøgelse for patogener i udvalgte vandværker

Resumé
Formålet med undersøgelsen var at undersøge om en række udvalgte patogener, som f.eks. Campylobacter jejuni/coli, Giardia og Cryptosporidium, forekom i råvand eller færdigbehandlet drikkevand fra en række vandværker.  Undersøgelsen omfattede 12 vandværker med forskellig vandbehandling, forskellig beskyttelsesgrad af de grundvandsmagasiner, hvorfra vandet indvindes, forskellig størrelse og forskellig vandtype. Der blev i undersøgelsen, der omfattede 80 grundvands- og drikkevandsprøver indsamlet på 4 prøvetagningsrunder fordelt over året fra 12 vandværker, hvor der forventedes størst risiko for mikrobiel forurening, ikke påvist nogen af de undersøgte patogener.

Publikationen udkommer udelukkende elektronisk.

Læs publikationen i HTML: Indholdsfortegnelse
Hele publikationen uden billeder og grafik (173 Kb)
Publikationsbeskrivelse (læsbar kolofon)

Læs publikationen i PDF-format (205 Kb)
PDF er et printvenligt format. For at læse og printe publikationen i dette format, skal man have en version af Acrobat Reader installeret på sin computer. Dette program kan hentes gratis hos producenten Adobe's hjemmeside, hvor der også findes installationsvejledning mv.

Må citeres med kildeangivelse.

Miljøstyrelsen vil, når lejligheden gives, offentliggøre rapporter og indlæg vedrørende forsknings- og udviklingsprojekter inden for miljøsektoren, finansieret af Miljøstyrelsens undersøgelsesbevilling.

Det skal bemærkes, at en sådan offentliggørelse ikke nødvendigvis betyder, at det pågældende indlæg giver udtryk for Miljøstyrelsens synspunkter.

Offentliggørelsen betyder imidlertid, at Miljøstyrelsen finder, at indholdet udgør et væsentligt indlæg i debatten omkring den danske miljøpolitik.