Forord
|
Sammenfatning og konklusioner
|
Summary and conclusions
|
1 Baggrund
|
2 Valgte måleparametre |
2.1 |
Generelle
mikrobiologiske parametre |
2.2 |
Indikatororganismer |
2.3 |
Specifikke patogener |
2.3.1 |
Campylobacter |
2.3.2 |
Salmonella |
2.3.3 |
Cryptosporidier |
2.3.4 |
Giardia
|
3 De undersøgte vandværker |
3.1 |
Vandbehandling |
3.2 |
Vandværkerne |
3.2.1 |
Dolmer
Enge vandværk, Grenå Kommune |
3.2.2 |
Havdal
vandværk, Grenaa Kommune |
3.2.3 |
Holmstrupværket,
Århus Kommunale Værker |
3.2.4 |
Hvidovre
kommunale vandforsyning |
3.2.5 |
Kingosvej
vandværk, Nykøbing-Rørvig Kommune |
3.2.6 |
Mørkskov
vandværk, Vordingborg kommunale Værker |
3.2.7 |
Mårslet Vandværk |
3.2.8 |
Odense
Vandselskab - Hovedværket |
3.2.9 |
Privat
vandværk, Sydsjælland |
3.2.10 |
Regnemark
Vandværk, Københavns Vand, |
3.2.11 |
Stenholt
vandværk, Hillerød Kommunes Vandværk |
3.2.12 |
Vissegård
vandværk, Aalborg Kommunes Vandforsyning
|
4 Prøvetagning og analysemetoder |
4.1 |
Prøvetagning |
4.1.1 |
Udtagne prøver |
4.1.2 |
Prøvetagningsprocedure |
4.2 |
Analyser |
4.2.1 |
Udseende, lugt og smag |
4.2.2 |
Kimtalsbestemmelse |
4.2.3 |
Coliforme
og Termotolerante coliforme bakterier |
4.2.4 |
Campylobacter
jejuni / coli |
4.2.5 |
Salmonella |
4.2.6 |
Cryptosporidium og
Giardia
|
5 Resultater og diskussion |
5.1 |
Vandbehandling |
5.2 |
Vandkemi |
5.3 |
Temperatur og
visuel inspektion |
5.4 |
Generel mikrobiel
kvalitet |
5.4.1 |
Grundvand |
5.4.2 |
Overfladevand |
5.5 |
Forekomst af
indikatororganismer |
5.5.1 |
Grundvand |
5.5.2 |
Overfladevand |
5.6 |
Forekomst af
specifikke patogener |
5.6.1 |
Campylobacter jejuni
/coli |
5.6.2 |
Salmonella |
5.6.3 |
Giardia |
5.6.4 |
Cryptosporidium parvum
|
6 Konklusion
|
7 Referencer
|
Appendix A: Data fra
rutineanalyser
|
Appendix B: Rådata |