Undersøgelse for patogener i udvalgte vandværker 7 ReferencerAltekruse, S.F., Stern, N.J., Fields, P.I.. & Swerdlow, D.L. 1999: Campylobacter jejuni an emerging foodborne pathogen. Emerg. Infect. Dis. 5, 28-35. Andersen. J.S. & Hald, T., 2001: Risikovurdering ved anvendelse af vandingskanoner til udspredning af gylle fortyndet med vand. Miljøstyrelsen. Miljøprojekt nr. 606. Benenson, A.S. (ed), 1995: Control of Communicable Diseases Manual. An official report of the American Public Health Association. 16th ed. Washington, D.C. Blaser, M.J. 1995: Campylobacter and related species. In: Mandell, G.L., Bennett, J.E., Dolin, R. (eds): Principles and practice of infectious diseases. New York, Churchill Livingstone, 1948-58. Committee Report, 1999a: Emerging pathogens bacteria. Journal AWWA 91, (9) 101-109. Committee Report, 1999b: Emerging pathogens viruses, protozoa, and algal toxins. Journal AWWA 91, (9) 110-121. DS 266, Ret. 1. 1988: Vandundersøgelse. Kvalitativ og kvantitativ bestemmelse af Salmonella i vand, slam, sediment og jord. Dansk Standard, København. DS 2250/1. 1983: Vandundersøgelse: Prøvetagning, transport og opbevaring af prøver til mikrobiologiske undersøgelser. Dansk Standardiseringråd, København. DS 2252/1. 1983: Vandundersøgelse: Bestemmelse af kimtallet og fluorescerende kim ved 21°C i Kings agar B. Dansk Standardiseringråd, København. DS 2254/1. 1983: Vandundersøgelse: Bestemmelse af aerobt kimtal ved 37°C. Dansk Standardiseringråd, København. DS 2255/1. 1983:Vandundersøgelse. Bestemmelse af coliforme bakterier og termotolerante coliforme bakereier. Fortyndingsmetoden (MPN-metoden). Dansk Standardiseringsråd, København. Gray, N.F. 1994: Drinking water quality, problems and solution. Wiley, Chichester, GB. Hansen, A. & Stenström, T.A. 1998: Kartläggning av Giardia och Cryptosporidium i svenska ytvattentäkter. Smittskyddsinstituet och Livsmedelsverket, Sverige. Hashimoto, A., Hirata, T. & Kunikane, S. 2001: Occurrence of Crypstosporidium oocysts and Giardia cysts in a cenventiona water purification plant. Wat. Sci & Technol. 43 (12) 89-92. Karanis, P., Schoenen, D. & Seitz, H.M. 1998: Distribution and removal of Giardia and Cryposoridium in water supplies in Germany. Water Science and Technology. 37, (2) 9-18. Laursen, E., Mygind, O., Rasmussen, B. & Rønne, T. 1994: Gastroenteritis: a waterborne outbreak affecting 1600 people in a small Danish town. Journal of Epedemiology and community Health. 48, 453-458. LeChevallier, M.W. & Norton, W.D. 1995: Giardia and Cryptosoridium in raw and finished water. Journal AWWA, 87 (September), 54-68. McFeters, G.A. 1990: Drinking water microbiology. Progress and recent developments. Springer-Verlag Inc., New York. Miljøministeriets bekendtgørelse nr. 871 af 21. september 2001: Bekendtgørelse om vandkvalitet og tilsyn med vandforsyningsanlæg. Miljøstyrelsen, 2002: Rapport om optimerering og validering af metode til bestemmesle af protozoer i drikkevand. In prep. MacKenzie, W.R., Hoxie. N.J., Proctor, M.E., Gradus, S., Blair, K.A., Peterson, D.E. Kazmierczak, J.J., Addiss, D.G., Fox, K.R., Rose, J.B., Davis, J.P. 1994: A massive outbreak in Milwaukee of Cryptosporidium infection transmitted through the public water supply. The New England Journal of Medicine. 331, (3) 161-167. Mølbak, K. 2001: Zoonotiske tarminfektioner. EPI-NYT uge 15/16, Statens Serum Institut. NMLK no. 119/2, 1990: Campylobacter jejuni/coli. Påvising i livsmiddel. 2. udg., Nordisk Metodikkommitté för Livsmedel. Esbo. NN, 2001: Vandkvalitet kvalitativ og semikvantitativ påvisning af termofile campylobacter. Udkast af 1. marts 2001, udleveret af Miljøstyrelsen. OŽDonoghue, P.J. 1995: Cryptosporidium and Cryptosporidosis in Man and the Animals. Int J Parasitol. 25 (2):39-195. Robertson, L. & Gjerde B. 2000: Cryptosporidium og Giardia i drikkevasskjelder i Noreg. SNT-rapport 6. Statens næringsmiddeltilsyn, Norge. Varslot, M., Resell, J. & Fostad, I.G. 1996: Vannbåren campylobacterinfeksjon - trolig forårsaket av kortnebbgjess. Tidsskr. Nor. Lægeforen. 116: 3366-3369. WHO, 1996: Guidelines for drinking-water quality, volume 2. World Health Organization, Geneva.
|