Forprojekt om samkøring af registerdata for miljø og sundhed

10.3 Bilag C: Registre med udelukkende sundheds- og sygdomsdata

10.3.1 Landsdækkende Patientregistre:

Nedenfor er anført registre, som egentlig er oprettet med overvågning som formål, men som indeholder oplysninger som med en miljømæssig dimension kan give nye oplysninger om årsager og sammenhænge.

Se her!

10.3.2 Befolkningsundersøgelser.

Se her!

10.3.3 Kliniske kvalitetsdatabaser og andre mindre registre.

De kliniske kvalitetsdatabaser er i Sundhedsstyrelsens oversigt13 defineret ved, at det primære formål med registrenes oprettelse og drift er kvalitetsudvikling og kvalitetssikring af patientbehandlingen. Registrene er ikke primært oprettede til forskningsformål.

Nedenfor er desuden beskrevet enkelte mindre meget sygdomsspecifikke registre, der kan være relevante ved visse undersøgelser af vekselvirkning mellem miljø og sundhed.

Kun de registre, der har en vis størrelse og/eller dækningsgrad og som kan have en vis relevans ved miljømedicinske undersøgelser/ forskning er medtaget i oversigten nedenfor.

Tabellen med de kliniske kvalitetsdatabaser er valgt i et andet format, idet en række oplysninger omkring tidsserier og opdatering ikke foreligger, men alle nævnte registre ligger på elektroniske medier med individbaserede oplysninger baseret på CPR-nr.

Kliniske Kvalitetsdatabaser:

Se her!
  

Andre små registre:

Se her!

13 Kliniske kvalitetsdatabaser, Status 2000, del I & II (bilagsdel), Sundhedsstyrelsen juni 2001, www.sst.dk/publikationer