LCA og kemikalier - forprojekt

2 Forprojektets formål

2.1 Projektets målgruppe
   

Forprojektets overordnede formål er at belyse mål og muligheder for at udvikle UMIP-metodens kemikaliehåndtering. Resultatet af forprojektet skal danne grundlag for en eventuel senere indkaldelse af projektforslag til et hovedprojekt. Projektets formål er således tæt knyttet til resultatmålene i afsnit 3.1 i prioriteringsplanen for programmet for renere produkter.

For at opfylde det overordnede formål opstilles en række delmål:
At vurdere, hvilke andre typer af vurderingsmetoder der vil kunne udnyttes ved effektvurdering af flere/adskillige kemiske stoffer, f.eks. som led i opbygning/udvidelse af UMIP-databasen eller som led i en eventuel metodeændring.
At identificere, hvilke effektkategorier i LCA der er vigtige for kemiske produkter i henholdsvis produktions-, brugs- og bortskaffelsesfasen.
At vurdere, hvilke metoder der vil kunne anvendes til at lave "standard-opgørelser" af miljøbelastningen ved produktion af kemiske stoffer og dermed forbedre UMIP’s datagrundlag også på inventory-delen

Gennem at opfylde disse formål opnås et overblik og en viden om, hvor behovet for dataindsamling og -vurdering ved LCA af kemiske produkter er størst, og hvilke muligheder der er for at dække disse behov. Denne viden udnyttes til at opstille de rammer, som et eventuelt efterfølgende hovedprojekt skal udfylde.

2.1 Projektets målgruppe

Den primære målgruppe for projektet er Miljøstyrelsen, der med den afsluttende rapportering fra forprojektet får et væsentligt input til at konkretisere et eventuelt efterfølgende hovedprojekt. Den sekundære målgruppe for forprojektet er danske LCA-interesserede, der gennem forprojektet kan få mulighed for at overveje, hvordan de bedst muligt kan bidrage til en forbedret kemikalievurdering i LCA på både kort og langt sigt.