Miljøhensyn i design og produktudvikling

2 Struktur for websitet

Websitet består af en forside og en række underliggende afsnit og funktioner.

Afsnittet Værktøjer indeholder alle de på websitet præsenterede værktøjer, nemlig "Overblik", "Ved / Ved ikke", "Indsatsområder", "Argumenter", "Tjekliste" og "Livscyklustræ". Værktøjerne beskrives nedenfor i kapitel 3.

Vidensdelen, der også kan betragtes som et værktøj, rummer en præsentation af andre websites om design & miljø, gennemgang af eksisterende metoder til miljøvurdering og livscyklusvurdering, præsentation af vidensholdere indenfor miljøområdet, tommelfingerregler, ordliste og eksempler fra ind- og udland, hvor miljøhensyn er inddraget i design og produktudvilingen. Eksemplerne er anvendt overalt på websitet som løbende underbygning og eksemplificering af websitets budskab.

Websitets vejledning giver en indføring i anvendelsen og opbygningen af websitet samt en beskrivelse af projektet. Vejledningen præsenterer funktionen "Mit udpluk", som tillader, at brugeren let kan overføre tekster og i nogen tilfælde grafik til egen notesblok.

Websitets Debatforum træder i fuld anvendelse i december 2002. Forumet er tænkt som en platform for designeres, produktudvikleres og andre interesseredes drøftelser af muligheder for at inddrage miljøhensyn i design- og produktudviklingen.

Webaviserne i projektet er samlet i et særligt afsnit af websitet. Her er det muligt at downloade de tidligere webaviser, der er udsendt til projektets målgruppe og tilmelde sig de resterende, som vil blive udsendt frem til foråret 2003.

Websitets søgefunktion giver mulighed for at søge oplysninger på websitet.

Det har været en væsentlig målsætning for projektet inden for rimelige økonomiske rammer at udvikle en website med mange lag, et højt fagligt indhold og mulighed for løbende og efterfølgende opdatering og udbygning. Websitet er derfor opbygget med en "Backweb", også kaldet et "Content Management System". Dette giver mulighed for at rette 99% af teksten på websitet direkte via internettet uden involvering af en grafiker eller en edb-kyndig. Dette har muliggjort, at websitet umiddelbart har kunnet og kan redigeres i lyset af de mange kommentarer, der er indkommet fra mange dele af den danske design- og miljøverden.