Feltafprøvning af sporgasmetode til brug for måling af transport af forureninger mellem renserier og tilstødende lejligheder

Forord

Dette miljøprojekt er udarbejdet for Miljøstyrelsen som et af flere projekter om renseribranchen i Danmark.

Projektarbejdet et gennemført af et tværfagligt team bestående af medarbejdere fra Eurofins Danmark A/S og COWI A/S. Disse er:

Eurofins Danmark A/S: Peter Mortensen og Søren L. Brødsgaard.

COWI A/S: Dorte Glensvig og Christian Buch

Feltundersøgelserne i projektet er primært forestået af COWI A/S med støtte fra Eurofins Danmark A/S. Alle laboratorieanalyser er foretaget ved Eurofins Danmark A/S. dk-Teknik Energi & Miljø har medvirket som underleverandør af de gennemførte laboratorieundersøgelser af diffusion gennem beton.

Nærværende projekt har været fulgt af en følgegruppe bestående af
Lisbet Heerfordt, Miljøstyrelsen og formand for følgegruppen
Preben Bruun, Miljøstyrelsen
Erik Thomsen, Miljøstyrelsen
Karsten Fuglsang, dk-Teknik Energi & Miljø
Ole Mygin, Sundhedsstyrelsen (indtil 31.12.2002)
Ove Nielsen, Erhvervs- og Boligstyrelsen
Arne Scheel Thomsen, Embedslægeinstitutionen for Københavns Amt
Dorte Glensvig, COWI A/S
Søren Brødsgaard, Eurofins Danmark A/S
Peter Mortensen, Eurofins Danmark A/S

Dette projekts primære målgruppe er Miljøstyrelsen. Den færdigudviklede sporgasmetode vil have interesse for danske amter, rådgivningsfirmaer, embedslægeinstitutionerne, Sundhedsstyrelsen, Erhvervs- og Boligstyrelsen samt andre, der varetager forvaltning eller rådgivning i relation til forureninger i indeklimaet.

Projektet havde ikke kunnet gennemføres uden velvilje fra renseriejere og beboere på de udvalgte testlokaliteter. Der rettes derfor en stor tak til alle implicerede, som har muliggjort, at målingerne kunne gennemføres.