EMAS i Miljøstyrelsen. Miljøredegørelse 1.1-31.12.2002

7 Institutionsmål 2003

Miljøstyrelsen har fastsat følgende institutionsmål for 2003:

Institutionsmål 2003

1. Opdatering af dansk klimapolitik, herunder fleksible mekanismer, forskning og effekter af klimaforandringer
Som følge af Kyoto-protokollen skal den danske klimapolitik/strategi opdateres. Herunder skal det undersøges hvordan de fleksible mekanismer kan benyttes til at efterleve Danmarks forpligtelser. Derudover skal der udarbejdes en rapport om den hjemlige klimaforskning, samt en publikation om effekter af klimaforandringer.

2. Opfølgning på Johannesborgtopmødet, herunder forberedelse og gennemførelse af Kievkonferencen
Miljøstyrelsen forfølger aktivt beslutninger på nationalt såvel som internationalt niveau fra Johannesborg på de områder som indgik i Danmarks og EU’s prioriteringer forud for topmødet.

3. Implementering af vandrammedirektivet i dansk lovgivning
Med EU’s vedtagelse af vandrammedirektivet i 2000 er Danmark forpligtet til at implementere direktivet i dansk lovgivning.

4. Miljø og sundhed — især med fokus på kemikalieområdet
Strategien for miljøfaktorer og sundhed “Miljø og sundhed hænger sammen” færdigøres. Institutionsmålet er rammen om Miljøstyrelsens indsats i forhold til gennemførelse af koncernmålet og den fortsatte udvikling på kemikalieområdet, nationalt såvel som international.

5. Teknologi og Miljø — opfølgning på rapport om Grøn Markedsøkonomi
Institutionsmålet skal bidrage til at miljøpolitikkens virkemidler spiller bedre sammen med virksomhedernes innovationskapacitet i form af evne til at udvikle og anvende mere miljøvenlige teknologier.

6. Ressourcer og strategi for affald
Miljøstyrelsens skal udarbejde en affaldsstrategi 2005-08, der sigter på at forebygge ressourcetab og miljøbelastning fra affald.

7. Etablering og igangsættelse af Service Center for Information
Miljøstyrelsen etablerer i 2003 Front Linien som servicefællesskab for hele ministeriet på informationsområdet.

8. Miljøstyrelsen mod 2010
Der skal udarbejdes mål for styrelsens faglige kerneområder samt organisations- og kompetencemål frem mod 2010. Derudover skal der iværksættes aktiviteter med henblik på at modernisere organisationen og styrke fokus på sammenhænge mellem ressourceforbrug og resultater.

9. Virksomhedsudvalget
Virksomhedsudvalget har til formål at fremkomme med forslag til forenklinger af virksomhedsreguleringen, tilrettelæggelse af det kommunale tilsyn samt principper for den fremtidige brugerbetaling.

10. Miljøstyrelsen gennemfører kvalificerede samfundsøkonomiske analyser
Det er målet, at samarbejdet mellem Miljøstyrelsens nyetablerede miljøøkonomiske enhed og kontorerne vil medføre kvalificerede samfundsøkonomiske analyser af ministeriets initiativer.

11. Vejstøjstrategi
Vejstøjstrategien skal belyse muligheder for en væsentlig begrænsning af antallet af stærkt støjbelastede boliger.

Handlingsplanerne for disse institutionsmål fremgår af en resultatkontrakt, og målene afrapporteres i Miljøstyrelsens årsrapport.

Miljøstyrelsen arbejder i 2003 med at finde en løsning på en integrationsløsning mellem indberetning i miljøredegørelsen og i årsrapporten, med det mål at finde en bedre model for næste års miljøredegørelse.