EMAS i Miljøstyrelsen. Miljøredegørelse 1.1-31.12.2002

6 Miljømål 2003

Det gør vi:

Miljømålsætninger 2001-2004 —Fra ministeriets interne miljøpolitik. Miljømål 2003 for Miljøstyrelsen —miljøhandlingsplanen — det gør vi!
- Vi vil indføre miljøledelse i hele ministeriet. Miljøstyrelsen skal EMAS-registreret.
Vi vil årligt evaluere ministeriets interne miljøarbejde og udgive en miljøredegørelse. Der skal udarbejdes miljøredegørelse og grønt regnskab for Miljøstyrelsen. Miljøhandlingsplanen skal revideres ud fra evaluering af miljøredegørelsen.
Koordinere grønne indkøb på alle væsentlige indkøbsområder inkl. Tjenesteydelser. Der skal udarbejdes en miljøpositivliste for indkøb af kontorartikler til Miljøstyrelsen.
Reducere elforbrug samt udbygge energiovervågning til alle styrelsens lejemål; herunder reducere styrelsens samlede elforbrug med 2%, samt elforbruget pr. årsværk med 2%. Der skal gennemføres energiovervågning af el, vand og varme i alle lejemål Miljøstyrelsen benytter. Der skal udarbejdes ensartede retningslinier for elbesparelser ved brug af It-udstyr.

Reducere det samlede forbrug af kontorpapir.

Det samlede papirforbrug skal reduceres med minimum 2 % pr årsværk i forhold til 2001.
Ved nybygninger eller ombygninger er miljøforhold og brug af mindre forurenende initiativer medtaget allerede i planlægningsfasen. Miljøstyrelsens håndværkere skal have kendskab til Miljøstyrelsens krav til ombygninger og brug af miljørigtige produkter.
Miljøstyrelsens medarbejdere har via interne kampagner ændret miljøadfærd i positiv retning.

Der skal gennemføres interne kampagner indenfor el-, varme-, affalds- og papirforbrug.

Vi vil formidle ministeriet internt og eksternt som grøn virksomhed. Der skal måles på MST‘s evne til at opfylde visionerne for sit kommunikationsarbejde.