EMAS i Miljøstyrelsen. Miljøredegørelse 1.1-31.12.2002

5 Miljømålsætninger og mål 2002

Det nåede vi i 2002

Det nåede vi i 2002

Miljømål 2002 Opfyldt
- Der er udarbejdet mindst 3 nye forslag til indsatsområder for grønne indkøb. - I 2002 er der oprettet en ministerielt koordinerende indkøbsfunktion, hvor den grønne konsulent bidrager med 25% af ressourcen til at sikre miljøkrav i udbud. Der er udarbejdet en plan der indeholder 10 indkøbsområder, der skal koordineres i 2003—2004.
- EMAS-registrering af Miljøstyrelsen. - Det indledende arbejde er gennemført for at få Miljøstyrelsen EMAS-registreret i 2003.

- Der er internt og eksternt sket formidling af Miljøministeriet som grøn virksomhed.

- I et samarbejde med Rigsrevisionen er der sat fokus på grønne regnskaber og miljøledelse i alle statsinstitutioner. Miljøstyrelsen er nævnt som ét af to gode eksempler i den anledning.

- Miljøredegørelse for Miljøministeriet.

- Der er udarbejdet en miljøredegørelse for ministeriet

- Miljøstyrelsen har indgået aftaler på 3 områder (kursus- og konference-steder, økologisk kantinedrift og kopi- og printermaskiner). - Der er udarbejdet et paradigma for, hvordan styrelsen og resten af ministeriet fastlægger miljøkrav ved brug af kursus- og konferencesteder. Der er indgået aftale om økologisk kantinedrift, og der er i samarbejde med ministeriets øvrige institutioner sat gang i udarbejdelse af et ministerielt udbud af kopi- og printermaskiner.
- Revision og ajourføring af handlingsplan ud fra evaluering af miljøredegørelse. - Miljøredegørelse 2001 er indarbejdet i udarbejdelse af handlingsplan 2003.

- Udarbejdelse af miljøredegørelse og grønt regnskab.

- Miljøredegørelse for Miljøstyrelsen blev udarbejdet, ligesom et grønt regnskab til styrelsens samlede virksomhedsregnskab.

- Implementering af transportplan for Miljøministeriet.

- Miljøstyrelsen har implementeret retningslinier for miljørigtige tjenesterejser.