Miljøvurdering af belysningsanlæg

1 Indledning

Denne miljøvurdering er udført som en del af projektet ”Retningslinier for Miljørigtig Udvikling af Produktfamilier indenfor Elektromekanisk Industri”, støttet af Miljøstyrelsen.

Arbejdet er udført på belysningsanlæg produceret af Thorn-Jakobsson A/S, hvor kvalitetschef Flemming Kristensen har leveret data. Som reference er der udført miljøvurdering af et mindre belysningsanlæg (en korridor/gang på 48 m2).

Miljøvurderingen er gennemført af cand. scient., Ph.D. Stig Irving Olsen, Instituttet for Produktudvikling, Danmarks Tekniske Universitet. Kritisk internt review er udført af civilingeniør, Ph.D. Niels Frees, Instituttet for Produktudvikling.

Arbejdet er udført efter miljøvurderingsmetoden udviklet i UMIP og beskrevet i (Wenzel et. al., 1996a), men det har ligeledes været muligt i vid udstrækning at følge retningslinierne i ISO 14040/41/42 (ISO, 1997 & 1998), især med hensyn til rapportens opbygning. Beregningerne i forbindelse med studiet er udført ved hjælp af UMIP PC-værktøj, version 2.12 beta (Miljøstyrelsen, 1999), hvori der ligeledes er opbygget en model af produktet og dets livsforløb.