Verificering af mængden af hvidblikemballage på det danske marked

Forord

Igennem en årrække er der blevet udarbejdet en årlig opgørelse af den samlede emballageforsyningsmængde i Danmark fordelt på emballagematerialer.

Udarbejdelsen af opgørelsen bygger på statistikmateriale fra Danmarks Statistik. Når man sammenligner data fra den danske opgørelse med tilsvarende udenlandske opgørelser, viser det sig, at Danmark har en væsentlige større anvendelse af hvidblik-/stål-emballager end i de lande, vi normalt sammenligner os med, når man tager i betragtning, at der ikke må sælges drikkevarer på hvidblikdåser her i landet i år 2001 og tidligere. Derfor er der gennemført et mindre arbejde, der har til formål at verificere de data om hvidblik-/stålemballageanvendelsen, der fremkommer i emballageopgørelsen. Dette sker gennem benyttelse af andre dataindgange end de hidtidige anvendte. Nærværende materiale er en afrapportering af det gennemførte arbejde.

Arbejdet er finansieret inden for rammerne af den årlige opgørelse af emballageforsyningen.

Den samlede emballageopgørelse anvendes til at dokumentere udviklingen i emballageanvendelsen i Danmark.

Repræsentanter for hvidblik-/stålemballageproducenterne i Danmark har bidraget med væsentlige oplysninger til arbejdets gennemførelse. Der skal derfor lyde en tak herfor.