Verificering af mængden af hvidblikemballage på det danske marked

12 Samlet konklusion af projektet

Det gennemførte arbejde har vist, at den hidtidige opgjorte forsyningsmængde af hvidblikemballager har været overvurderet. Denne overvurdering er primært sket for importen af fyldte emballagers vedkommende. Dette har bevirket, at der skal gennemføres nogle justeringer af opgørelsen af forsyningen af fyldte emballager. De konkrete justeringer er listet i forrige afsnit.

Justeringerne vil blive anvendt i emballageforsyningsopgørelsen for år 2001, men for at skabe sammenlignelighed mellem de enkelte år, vil justeringerne også blive indarbejdet i de tidligere års opgørelser.

Projektet har tillige indirekte illustreret, at der har været nogen usikkerhed i den hidtidige gruppering af emballager fremstillet af henholdsvis ”hvidblik” og ”jern og uædelt metal”. Dette har resulteret i, at det er besluttet slå de 2 grupper sammen i fremtidige opgørelser. Dog skal det påpeges, at denne usikkerhed ikke har resulteret i dobbelt registreringer eller manglende registreringer af emballagemængder, men derimod blot i en grupperingsproblematik.


Tabel 14
Klik på billedet for at se html-version af "Tabel 14".