Vandværkssamarbejde mellem private vandforsyninger

Bilag G: Region Øst –Møn Kommune

Der er 19 private og 1 kommunalt vandværk på Møn.

Møn Kommune blev valgt af Region Øst, fordi det er den kommune, der har de største problemer med grundvandet indenfor regionen. Der er problemer med fluorid, ammonium og nitrit hos flere vandværker, som derfor på sigt kan blive nødt til at samarbejde om grundvandsressourcerne på øen.

De 20 vandværker har igennem flere år har haft et kontaktudvalg med en bestyrelse og et årligt informationsmøde, og vandværkerne er derfor godt klædt på, til at gå videre med andre former for samarbejde.

1. møde:
Til det første møde, hvor der var indbudt to personer fra hvert vandværk, deltog 36 vandværksfolk og 2 personer fra Møn kommune.

Formanden for kontaktudvalget indledte mødet med en gennemgang af ny lovgivning og de problemer, opgaver mv., der har været på Møn siden det sidste møde i kontaktudvalget.

FVD forsatte derefter med en gennemgang af projektet, samt de fordele, der vil være ved at inddrage Møn med deres erfaringer med kontaktudvalg i projektet - til gavn for andre vandværker.

Efter en livlig diskussion om især vandværkernes interne problemer med regnskab og administration blev det besluttet, at arbejde videre med projektet, og ud fra spørgeskemaets besvarelser forsøge at etablere et fælles drifts- og administrationskontor for en mindre gruppe af vandværker på øen.

Formanden for kontaktudvalget er medlem af FVDs amtskontaktudvalg.

Det blev besluttet at afholde det næste møde i marts 2003, hvor kontaktudvalget normalt afholder deres årlige møde.

Klik på billedet for at se html-versionen af: ‘‘Spørgeundersøgelse‘‘
Klik på billedet for at se html-versionen af: ‘‘Spørgeundersøgelse‘‘