Vandværkssamarbejde mellem private vandforsyninger

Bilag F: Region Fyn - Tommerup Kommune

Der er 8 private vandværker i Tommerup Kommune

Tommerup Kommune blev valgt af Region Fyn fordi det er en mindre kommune, hvor der ikke tidligere har været afholdt møder imellem kommunens 8 vandværker.

1. møde:
Det første møde blev afholdt med deltagelse af ca. 35 personer fra alle vandværker samt kommunens sagsbehandler og to repræsentanter fra Region Fyn. På mødet orienterede FVD om projektet og mulighederne for at oprette kontaktudvalg og vandværkssamarbejde.

Efter livlig diskussion blev det besluttet at arbejde videre med projektet, samt at vandværkerne skal udfylde sørgeskemaet og besvarelserne herfra skulle danne grundlag for hvilke opgaver, der skal arbejdes videre med i kommunen.

Fra kommunen var der ønske om, at man begyndte med at udarbejde såvel en ny vandforsyningsplan som en beredskabsplan, og kommunen tilbød derfor at afholde det næste møde på kommunekontoret.

2. møde:
FVD orienterede om spørgeundersøgelsens resultater, der gav anledning til en god debat om mulige samarbejdsprojekter.

Resultaterne viste, at hovedparten af vandværkerne gerne vil være med i et samarbejde om planlægningsmæssige opgaver, herunder især region og indsatsplaner samt kommunens vandforsyningsplan og beredskabsplaner.

Alle 8 vandværker var interesseret i et samarbejde om at indhente fælles tilbud på vandanalyser.

Der er ikke nogen større interesse for et samarbejde om kontrol og indkøb af måler samt indkøb af rør og fittings mv.

Der er generelt ikke den store variation imellem de enkelte vandværker i Tommerup Kommune, dvs. forskel i antallet af medlemmer, vandværkernes forsyningsområder, takster mv.

Flere af vandværkerne har gamle vedtægter og regulativer, og FVD opfordrede derfor værkerne til i samarbejde med kommunen at få indarbejdet det nye normalregulativ, når det udsendes i begyndelsen af 2003.

Som afslutning på mødet blev det besluttet at oprette et kontaktudvalg med 16 personer, dvs. 2 personer fra hvert vandværk. Formanden blev valgt på mødet og deltager desuden i FVDs Amtskontaktudvalg

Næste møde afholdes i løbet af foråret 2003, hvor man bl.a. vil arbejde videre med vandforsyningsplanen, beredskabsplanen og fælles vandanalyser.

Klik på billedet for at se html-versionen af: ‘‘Spørgeundersøgelse‘‘
Klik på billedet for at se html-versionen af: ‘‘Spørgeundersøgelse‘‘