GEOPROC - edb program til vurdering af geokemiske processer

Forord

Anvendelse af geokemi til analyse af problemstillinger indenfor jord og grundvandsforurening er et hastigt voksende forskningsområde. Ved fuld udnyttelse af potentialet indenfor beskrivelse af biogeokemiske processer kan mange vurderinger og beslutninger udføres på et mere sikkert grundlag.

Det har været målet med udviklingen af GEOPROC at opbygge et PC baseret program med en brugerflade der gør det operationelt at udføre geokemisk modellering. Hensigten er, at få flere personer der i det daglige beskæftiger sig med jord- og grundvandsforurening til også at interessere sig for at anvende geokemi i kombination med hydrogeologiske vurderinger.

GEOPROC og denne manual vil gøre det mindre kompliceret at anvende geokemi som et redskab til vurdering af forurenede lokaliteter. Det er vigtigt at fremtidige undersøgelser udformes med henblik på indsamling af de relevante biogeokemiske data. Disse data vil i mange tilfælde kunne anvendes til at klarlægge de ofte komplicerede forhold og naturgivne processer omkring forurenede lokaliteter og risikovurderingen.

 



Version 1.0 November 2003, © Miljøstyrelsen.