Miljøprojekt nr. 886, 2004
Teknologiudviklingsprogrammet for jord- og grundvandsforurening

Jordstrømme i Danmark

Resumé
Rapporten omhandler en opgørelse af overskudsjord fra bygge- og anlægsprojekter samt jord fra oprydningsprojekter i 2001, en vurdering af omkostninger for de forskellige jordhåndteringsformer samt en vurdering af kapaciteten for bortskaffelse af jord. Hovedkonklusioner: Der er håndteret ca. 12 mio. m³ overskudsjord i 2001. Heraf er 4,1 mio. m³ anmeldt til flytning/bortskaffelse. 45% af den anmeldte jord kommer fra ikke kortlagte arealer, ca. 35 % fra kortlagte arealer og ca. 20% fra offentlige vejearealer.

Publikationen udkommer udelukkende elektronisk.

Læs publikationen i HTML: Indholdsfortegnelse
Hele publikationen samlet i en fil [597 kB]
Publikationsbeskrivelse (læsbar kolofon)

Læs publikationen i PDF-format [817 kB]
PDF er et printvenligt format. For at læse og printe publikationen i dette format, skal man have en version af Acrobat Reader installeret på sin computer. Dette program kan hentes gratis hos producenten Adobe"s hjemmeside, hvor der også findes installationsvejledning mv.

Må citeres med kildeangivelse.

Miljøstyrelsen vil, når lejligheden gives, offentliggøre rapporter og indlæg vedrørende forsknings- og udviklingsprojekter inden for miljøsektoren, finansieret af Miljøstyrelsens undersøgelsesbevilling.

Det skal bemærkes, at en sådan offentliggørelse ikke nødvendigvis betyder, at det pågældende indlæg giver udtryk for Miljøstyrelsens synspunkter.

Offentliggørelsen betyder imidlertid, at Miljøstyrelsen finder, at indholdet udgør et væsentligt indlæg i debatten omkring den danske miljøpolitik.

 


Version 1.0 December 2003, © Miljøstyrelsen.