Brug af regnvand opsamlet fra tage og befæstede arealer

Forord

Der har i de senere år været en stigende interesse for at spare på drikkevandet bl.a. som følge af grønne afgifter og øget miljøbevidsthed i befolkningen. I den forbindelse kan opsamling og brug af regnvand til f.eks. toiletskyl og tøjvask være et muligt supplement til almindeligt drikkevand. Det må således forventes, at antallet af forespørgsler til Miljøstyrelsen vedrørende opstilling og drift af regnvandsanlæg vil være stigende. Miljøstyrelsen har derfor iværksat en række projekter, der skal kortlægge potentiale og risiko ved opsamling og brug af regnvand.

Formålet med nærværende undersøgelse er at opstille et bruttomåleprogram til at karakterisere kvaliteten af regnvand opsamlet fra tage og befæstede arealer med henblik på anvendelse i private huse. Undersøgelsen er baseret på et studie af den internationale litteratur indenfor området og blev udført af en arbejdsgruppe på Miljø & Ressourcer DTU (M&R DTU) ved Danmarks Tekniske Universitet bestående af:

Anna Ledin, Lektor, Ph.D. Projektleder.
Karina P.S. Auffarth, Forskningsassistent, M.Sc.
Rasmus Boe-Hansen, Forskningsadjunkt, Ph.D.
Eva Eriksson, Ph.D-studerende, M.Sc.
Anders Baun, Lektor, Ph.D.
Hans-Jørgen Albrechtsen, Lektor, Ph.D.
Peter Steen Mikkelsen, Lektor, Ph.D.

Projektet er udført i perioden maj - november 2001. I løbet af projektperioden har der været afholdt tre følgegruppemøder. Følgegruppen bestod af følgende personer:

Linda Bagge, Miljøstyrelsen
Mogens Kaasgaard, Miljøstyrelsen
Jesper Kjølholt, COWI A/S
Karsten Arnbjerg-Nielsen, COWI A/S
Kresten Ole Kusk, M&R DTU

Projektet er finansieret af Miljøstyrelsen og Danmarks Tekniske Universitet.

 



Version 1.0 Februar 2004, © Miljøstyrelsen.