Udredningsprojekt for anvendelsesområder for genbrug af sekundavand til industrielle formål, herunder identifikation af potentielle risici

Forord

Denne rapport præsenterer resultaterne af projektet "Udredningsprojekt for anvendelsesområder for genbrug af sekundavand til industrielle formål, herunder identifikation af potentielle risici", som er finansieret af Miljøstyrelsen i forbindelse med projekterne, der er igangsat under aktionsplanen for fremme af økologisk byfornyelse og spildevandsrensning.

Formålet med projektet har været at gennemgå virksomheder i Danmark med henblik på at identificere virksomheder med egnede "kilder" til produktion af sekundavand samt virksomheder, hvor sekundavand hensigtsmæssigt kan anvendes. Derudover skal identificeres potentielle risici ved anvendelse af sekundavandet.

De kontraktlige forhold mellem producent og modtager af sekundavand er udredet, og der er udarbejdet forslag til en standardaftale.

Projektet er gennemført af Per Overgaard Pedersen (Projektleder), Kristian Kirkebjerg og Thomas Bo Sørensen fra Carl Bro as i perioden fra januar 2002 til december 2003.

Projektet har været fulgt af en styregruppe bestående af følgende personer:

  • Mogens Kaasgaard, Miljøstyrelsen
  • Line Wilchen Hollesen, Miljøstyrelsen
  • Torlei Thomsen, DANVA
  • Søren Hjuler Vogelsang, Danisco Sugar
  • Per Overgaard Pedersen, Carl Bro as

Der skal rettes en tak til de deltagende virksomheder, Danisco Sugar i Nakskov, Novozymes A/S i Kalundborg og CP Kelco A/S i Ll. Skensved.

 



Version 1.0 April 2004, © Miljøstyrelsen.