Vakuumventilering - erfaring med monitering og optimering af drift

Bilag H
Drift af vakuumpumpe

Driften af vakuumpumpeanlægget er forløbet tilfredsstillende. Der har dog været følgende driftsforstyrrelser:

  • Varmeveksleren foran kulfiltrene var ved en fejl ikke i drift 25.08.99 – 31.08.99, hvilket medførte en temperatur i luften til kulfiltrene på 36°C i stedet for ca. 21°C. Det vurderes ikke at have nogen betydning for rensningen på kulfiltrene på grund af den korte periode.
  • Pumpningen fra gulvboringen blev fejlagtigt stoppet i perioden 28.02.00 – 06.03.00, idet det lave flow på 15 m³/t efter stop af den øvrige vakuumventilation medførte en fejlmeddelelse på anlæggets overvågningssystem. Ved samme lejlighed blev der konstateret vand i flowmåleren til gulvboringen, formentlig kondensvand, der samlede sig på grund af den afbrudte vakuumpumpning.
  • Ved lave flow på 50 m³/t og derunder er det nødvendigt at give vakuumpumpen falsk luft af hensyn til kølingen af motoren. Dette medfører, at GC-målingen før kulfilter i disse tilfælde viser en fortyndet koncentration i den samlede afkastluft. Det er dog stadig muligt at beregne gennemsnitskoncentrationen, idet der udføres GC-målinger på samtlige enkeltstrenge. Det samme gælder måling af flowet.
  • Ved opstart af 5. driftsscenarium slog anlægget fra på grund af for høj temperatur. Temperaturstigningen skyldtes forkert indregulering af luftflow gennem filtrene, således at modtrykket var blevet for stort. Problemet blev løst ved at acceptere en lavere ydelse i ét filter.
  • Varmeveksleren er slukket i januar 2001, idet der ikke er behov for køling i vinterperioden, hvis der ikke pumpes med meget høj samlet ydelse fra ventilationsboringerne. Inden varmeveksleren blev slukket, var der kondensdannelse i containeren.
  • Pumpningen fra gulvboringen blev slukket i januar 2001, fordi der var vand i boringen. Det vurderes, at vandet stammede fra nedsivende overfladevand, idet det er sket efter en meget nedbørbrig periode. Efter aftale med amtet er boringen lukket, indtil behovet for fremtidig drift af gulvboringen er fastlagt.

 



Version 1.0 Marts 2004, © Miljøstyrelsen.