VA-godkendelse af vandbehandlingsanlæg til montering i husinstallationer

Forord

Denne version er 1. udgave af anvisningen for vurdering af drikkevandskvaliteten i forbindelse med VA-godkendelse af vandbehandlingsanlæg til montering i husinstallationer. Denne procedure vil blive taget op til revision efter 1 - 2 års brug eller efter de første 10 - 20 godkendelser. Proceduren er i februar 2004 justeret i forhold til de høringssvar Miljøstyrelsen har modtaget fra en række organisationer.

Miljøstyrelsen er ansvarlig for fastsættelse af regler for kvaliteten af drikkevand. Dette betyder, at produkter til drikkevandsinstallationer, skal have en positiv udtalelse fra Miljøstyrelsen før der kan gives en VA-godkendelse. I Danmark har ordningen tidligere omfattet vurdering og test af rør og fittings m.m. af polymere materialer. Da der er et ønske om at VA-godkende vandbehandlingsanlæg fremover, har det været ønsket at overføre de gældende principper til disse anlæg, for på den måde at sikre forbrugerne en tilfredsstillende drikkevandskvalitet.

Regeringen har i 2003 igangsat en analyse af konkurrencebegrænsende regler på bl.a. byggeområdet, der kan få indflydelse på reglerne for VA-godkendelser. De forventede ændringer opretholder krav om VA-godkendelse for så vidt angår de sundhedsmæssige karakteristika for de her nævnte vandbehandlingsanlæg til montering i husinstallationer. Ændringerne forventes at træde i kraft i 2004.

 



Version 1.0 April 2004, © Miljøstyrelsen.