Undersøgelse af kommunernes kloakfornyelse

Forord

Miljøstyrelsen og KL gennemførte i perioden oktober 2002 - maj 2003 en spørgeskemaunder-søgelse. Spørgeskemaet blev udsendt til alle landets kommuner i oktober 2002, og der blev udsendt en rykker i november 2002. Resultaterne skulle oprindeligt indgå i forhandlingerne om kommuneaftalen medio 2003, men der blev for at forbedre svarprocenten udsendt endnu en rykker i april 2003. Resultaterne forelå derfor ikke tids nok til at kunne indgå i kommuneforhandlingerne i 2003.

Undersøgelsen omhandler kommunernes indsats med fornyelse af kloaksystemer. Denne rapport redegør for resultaterne af undersøgelsen.

Spørgeskemaet er lavet af Miljøstyrelsen og KL i samarbejde med DANVA og DTU. Teknologisk Institut, Rørcentret, har bistået med at udarbejde spørgeskemaet.

Undersøgelsen er en opfølgning på kommuneaftalen for 2001. Afsnit 1 indeholder en sammenfatning af resultaterne samt undersøgelsens konklusioner. I afsnit 2 redegøres der nærmere for baggrunden for undersøgelsen, mens der i afsnittene 3-14 redegøres for resultaterne af undersøgelsen.

 



Version 1.0 Maj 2004, © Miljøstyrelsen.