Adskillelse af kommunernes myndigheds- og driftsherrerolle på affaldsområdet – Bind III

Forord

Nærværende Bind III er et bilagsbind, der indgår i rapporten udarbejdet som led i projektet “Adskillelse af kommunernes myndigheds og driftsherrerolle på affaldsområdet”, der er gennemført med støtte fra Miljøstyrelsen. Opgaven er udført til brug i det udredningsarbejde, der foregår i regi af den af miljøministeren nedsatte “Arbejdsgruppen om Organisering af Affaldssektoren”.

Bind III er et bilagsbind, hvori der er gengivet centrale citater til forståelse af de uskrevne retlige grænser og betingelser for myndighedsudøvelse, delegation m.v. I Bind III er medtaget litteraturliste, liste over andre referencer, oplysninger om database, om forfatterne m.v.

Bind I er hovedrapporten, der indeholder de overordnede beskrivelser af de retlige rammer, som er bestemmende for den kommunale affaldsforvaltning og de organisatoriske valg - herunder betingelserne for at overlade opgaveudførelsen til andre. De vurderinger, der er af de kendte organisationsformer - fordele og ulemper - samt anbefalingerne er indeholdt i dette bind.

Bind II indeholder de detaljerede beskrivelser og analyser af de relevante retsområder.

 

Århus juni 2004

Ellen Margrethe Basse og Birgitte Egelund Olsen

 



Version 1.0 September 2004, © Miljøstyrelsen.