Miljøprojekt nr. 958, 2004

Udpegning af områder med indtrængning af perchlorethylen til indeluften: "Sniffermetoden"

Resumé
Perchlorethylen (PCE) kan trænge ind i boliger via betongulve og etageadskillelser fra forurenet jord og fra renserier. Det er meget vanskeligt at bestemme hvordan indtrængningen fordeler over gulvet. Der kan være områder med særlig stor indtrængning, hvor man med fordel kan sætte ind for at mindske indtrængningen. Rapporten beskriver en ny metode betegnet "sniffermetoden", som FORCE Technology har udviklet og testet for Miljøstyrelsen. Med metoden er det muligt hurtigt og billigt at kortlægge fordelingen af indtrængningen over et gulv. Metoden kan med fordel bruges til kontrol af afværgeforanstaltninger, og i forbindelse med en egentlig måling af indtrængningens størrelse.

Publikationen udkommer udelukkende elektronisk.

Lęs projektartikel

Læs publikationen i HTML: Indholdsfortegnelse
Hele publikationen samlet i en fil [86 kB]
Publikationsbeskrivelse (læsbar kolofon)

Læs publikationen i PDF-format [769 kB]
PDF er et printvenligt format. For at læse og printe publikationen i dette format, skal man have en version af Acrobat Reader installeret på sin computer. Dette program kan hentes gratis hos producenten Adobe"s hjemmeside, hvor der også findes installationsvejledning mv.

Må citeres med kildeangivelse.

Miljøstyrelsen vil, når lejligheden gives, offentliggøre rapporter og indlæg vedrørende forsknings- og udviklingsprojekter inden for miljøsektoren, finansieret af Miljøstyrelsens undersøgelsesbevilling.

Det skal bemærkes, at en sådan offentliggørelse ikke nødvendigvis betyder, at det pågældende indlæg giver udtryk for Miljøstyrelsens synspunkter.

Offentliggørelsen betyder imidlertid, at Miljøstyrelsen finder, at indholdet udgør et væsentligt indlæg i debatten omkring den danske miljøpolitik.

 


Version 1.0 Oktober 2004, © Miljøstyrelsen.