Model for affaldsdata

1 Baggrund

Projektet Model for affaldsdata er iværksat som et bidrag til arbejdet i Miljøministerens arbejdsgruppe om organisering af affaldssektoren. Projektet skal bl.a. udarbejde et ensartet, samlet system for registrering og indberetning af affaldsdata, som tilgodeser alle de behov, som findes inden for affaldssektoren, og som kan afløse en række eksisterende og i et vist omfang overlappende indberetninger.

Projektet er udført af Rambøll i samarbejde med Center for Alternative Samfundsanalyse (CASA) og advokatfirmaet Westergaard & Alstrøm. Professor Thomas Højlund Christensen, DTU, og Kim Christiansen, 2.0 LCA consultants, har været tilknyttet projektet som eksterne eksperter og har ydet værdifuld sparring og konkrete bidrag.

Projektets formål er beskrevet således i Miljøstyrelsens udbudsmateriale af 27. august 2003:

Formålet med projektet er at udarbejde en model for indsamling og udveksling af affaldsdata, der effektivt og brugervenligt kan håndtere data mellem alle aktører på affaldsområdet. Modellen skal udarbejdes på baggrund af en kortlægning af de eksisterende indberetningsforpligtelser og datastrømme, og med udgangspunkt i en opgørelse af de eksisterende og kommende databehov. Systemet skal omfatte alt affald, herunder farligt affald, biler og elektronikskrot m.m.

Systemet skal være robust og fleksibelt, og skal kunne rumme evt. fremtidige ændringer i kompetence- og opgavefordelingen mellem aktørerne. Der skal være proportionalitet mellem ressourcerne, der anvendes til indberetningerne og anvendelsen af data. Forslaget skal sigte mod at undgå unødige administrative byrder for alle involverede aktører.

 



Version 1.0 Oktober 2004, © Miljøstyrelsen.