Model for affaldsdata

2 Projektforløb og rapportering

Projektet blev påbegyndt umiddelbart efter indgåelse af kontrakt om udførelse d. 19. december 2003. Fristen for afslutning af projektet var ultimo maj 2004.

Projektet har været opdelt i fire faser, som dog på grund af den stramme tidsplan er gennemført delvist tidsmæssigt overlappende:

Fase 1 Kortlægning af datastrømme

Fase 2 Afdækning af databehov

Fase 3 Opstilling af model for affaldsdata

Fase 4 Forslag til ændringer af affaldsbekendtgørelsen og/eller anden regulering

For hver af de fire projektfaser er der udarbejdet en faserapport. Disse har alle foreligget i udkast, som har været behandlet på workshops og i projektets følgegruppe, senest på et følgegruppemøde d. 18. maj 2004. De endelige udgaver af rapporterne er derfor resultatet af en proces i projektforløbet, hvor en række interessenter har haft mulighed for at kommentere og komme med forslag til projektet og specielt til affaldsdatamodellen.

Til understøttelse af projektet og inddragelse af interessenterne har der derfor været afholdt to workshops, henholdsvis d. 17. februar og d. 5. marts. 2004.

Den første workshop havde til formål at identificere de affaldsdata, som må anses for nødvendige/ønskelige i en fremtidig affaldsdatamodel.

Den anden workshop, hvortil der forelå to skitser til en affaldsdatamodel, havde til formål at opnå en fælles forståelsesramme for denne model. Denne workshop var derfor en væsentlig forudsætning for den "konsensusmodel", som blev resultatet, og som er den model, der er præsenteret i faserapport 3.

Den model, som blev resultatet af workshoppen, samt diverse baggrundsmateriale har været generelt tilgængeligt for kommentering på hjemmesiden

http://www.affalddata.dk/affaldsdata

Nærværende projektrapport er udarbejdet på baggrund af de nævnte fire faserapporter. For mere detaljeret information henvises til disse rapporter og de dertil hørende bilag, især opsummeringerne af resultaterne af de to workshops.

 



Version 1.0 Oktober 2004, © Miljøstyrelsen.