Model for affaldsdata

2 Proces

Et væsentligt input til fase 3 har været workshoppen den 5. marts 2004 med deltagelse af miljøministerens arbejdsgruppe samt repræsentanter fra kommuner, transportører og behandlere.

Rambøll udarbejdede til workshoppen to skitser til en mulig affaldsdatamodel, som blev præsenteret for deltagerne. Skitse 1 var en model for affaldsdata baseret på indberetning fra affaldsproducenter og slutbehandlere, mens Skitse 2 var en model for affaldsdata baseret på indberetning fra affaldstransportører og slutbehandlere.

På baggrund af workshoppen udarbejdede Rambøll notatet Opsamling på workshop den 5. marts 2004, som indeholder et forslag til et første bud på en konsensusmodel. Referat af workshoppen er indeholdt i Bilag A: Referat fra Workshop og det nævnte notat fremgår af Bilag B: Opsamling på Workshop.

Både referatet og notatet har været tilgængelige på www.affaldsdata.dk, så deltagere i workshoppen og andre interesserede har haft mulighed for at kommentere processen og resultaterne. Der er som følge heraf modtaget skriftlige kommentarer af 19. april 2004 til konsensusmodellen fra affaldsdatagruppen under affald danmark. Kommentarerne er tilgængelige på den nævnte hjemmeside.

Derudover er der afholdt møde med repræsentanter fra Genvindingsindustriens affaldsdatagruppe med henblik på at få deres kommentarer til konsensusmodellen.

Endelig er der afholdt 3 møder med de tilknyttede eksperter Thomas Højlund Christensen og Kim Christiansen. Eksperterne har bidraget med sparring og konkrete input vedrørende struktur, datastrømme, terminologi, registreringsforpligtelser og anvendelse af data, ligesom de har bidraget med kommentarer til det endelige udkast til faserapporten.

 



Version 1.0 Oktober 2004, © Miljøstyrelsen.