Bekæmpelsesmiddelforskning fra Miljøstyrelsen nr. 93, 2004

Bæredygtig produktion af småplanter i forstplanteskoler

Resumé
Formålet med projektet var at udvikle alternative metoder til kemisk sanering af rodsygdomme og ukrudt i forstplanteskoler med fokus på dampning og brug af grønafgrøder. Der blev opstillet markforsøg, hvor virkningen af kemisk (Basamid), termisk (dampning) og biologisk (grønafgrøder) sanering af rodsygdomme og ukrudt blev sammenlignet. Projektets konklusioner er, at damp ser ud til at kunne anvendes som alternativ til Basamid. Biologisk sanering med grønafgrøder viste også potentialer til sanering af frøukrudt og til sanering af rodsygdomme med forudgående jorddesinfektion.

Udkommer udelukkende elektronisk

Læs publikationen i HTML: Indholdsfortegnelse
Hele publikationen samlet i en fil [148 kB]
Publikationsbeskrivelse (læsbar kolofon)

Lęs projektartikel

Læs publikationen i PDF-format [677 kB]
PDF er et printvenligt format. For at læse og printe publikationen i dette format, skal man have en version af Acrobat Reader installeret på sin computer. Dette program kan hentes gratis hos producenten Adobe"s hjemmeside, hvor der også findes installationsvejledning mv.

Må citeres med kildeangivelse.

Miljøstyrelsen vil, når lejligheden gives, offentliggøre rapporter og indlæg vedrørende forsknings- og udviklingsprojekter inden for miljøsektoren, finansieret af Miljøstyrelsens undersøgelsesbevilling.

Det skal bemærkes, at en sådan offentliggørelse ikke nødvendigvis betyder, at det pågældende indlæg giver udtryk for Miljøstyrelsens synspunkter.

Offentliggørelsen betyder imidlertid, at Miljøstyrelsen finder, at indholdet udgør et væsentligt indlæg i debatten omkring den danske miljøpolitik.

 


Version 1.0 November 2004, © Miljøstyrelsen.