Forenkling af kommunale affaldsregulativer Fase 4: Elektronisk videndeling

2 Proces

Projektet er udført i perioden 1. januar til 31. maj 2004. De tidsmæssige rammer for projektets gennemførelse har været snævre. Projektet har afdækket mange komplicerede forhold, herunder en række omtvistede juridiske uklarheder med betydning for de kommunale affaldsregulativer.

Forudsætningerne for at opstille et effektivt, robust og fleksibelt system er, at brugerne får gode muligheder for at påvirke udformningen af systemet. Gennem hele projektforløbet har projektteamet søgt at inddrage aktørerne gennem løbende information via projektets hjemmeside. Aktørerne har således kunnet se og teste eksempler på brugerflader og funktionalitet for modul 1 og 2 på www.affaldsdata.dk.

Også Ministerens Arbejdsgruppe har via hjemmesiden haft mulighed for at udstikke retningslinier for og påvirke udformningen i det nye internetbaserede system til udarbejdelse, indberetning og formidling af data om kommunale affaldsregulativer.

Projektteamet har kunnet konstatere, at der i projektforløbet ikke er fremkommet konkrete input og retningslinier fra brugerne. Dette kan skyldes tidsrammen for projektet, og at denne form for interaktion under et projektforløb er relativ ny.

Fase 4 rapporten og testudgaven af det internetbaserede system præsenteres på det afsluttende styregruppemøde. De samlede projektresultater præsenteres for Arbejdsgruppen på møde den 17. juni.

 



Version 1.0 Oktober 2004, © Miljøstyrelsen.