Nøgleindikatorer 2004

12
Antal miljømærkede produkter

Kilde: Danmarks Miljømærkesekretariat

figur

Indikatoren belyser udviklingen i antallet af miljømærkede produkter på markedet. Tallene dækker over Svanemærkede og Blomstmærkede produkter. En producent kan godt sælge flere produkter under samme licens, f.eks. fordi de samme produkter sælges gennem forskellige detailhandlere. For nogle produkter under samme licens kan produkterne teknisk set være meget ens, men de anvendes forskelligt og med forskellige handelsnavne, f.eks. maling til hhv. lofter og vægge eller små og store batterier.

Flere produkter med Blomsten

Antallet af miljømærkede produkter er steget støt fra 1998 til 2004. Der findes flest Svanemærkede produkter, men Blomsten er ved at komme med. I 1999 var der to Blomstmærkede produkter, i 2000 syv og i 2004 udgør Blomsten nu 10% af de miljømærkede produkter i handlen. Stigningen i antallet af produkter med Blomsten tog for alvor fart med miljømærkekampagnen i 2001. Med den store Blomst-kampagne i uge 43/2004 er man nået op på 210 produkter i handlen. Faldet i antallet af produkter fra 2000 til 2001 skyldes et fald i Svanemærkelicenser på trykpapir, da de store producenter ikke længere synes, der var fordele ved at have licens.

Den generelle stigning i antallet af miljømærkede produkter viser, at der er et marked for miljørigtige produkter, der kan bruges til at understøtte en bæredygtig udvikling.

 



Version 1.0 Maj 2005, © Miljøstyrelsen.