Kortlægning af kemiske stoffer i forbrugerprodukter nr. 59, 2005

Kortlægning og vurdering af kemiske stoffer i glas- og porcelænsfarver

Resumé
I forbindelse med kortlægningen blev der identificeret en række produkter på det danske marked. Den overvejende del er vandbaserede. 10 produkter blev undersøgt for indholdet af kemiske stoffer og heraf er 10 stoffer vurderet for deres miljø og sundhedsmæssige egenskaber. Resultaterne viser at produkterne indeholder en lang række forskellige stoffer. De enkelte stoffer forekommer i meget små mængder, derfor vurderes risikoen for kroniske effekter som minimal.

Publikationen udkommer udelukkende elektronisk.

Grønne tips til forbrugeren, når de køber og bruger glas- og porcelænsfarver.

Læs publikationen i HTML: Indholdsfortegnelse
Hele publikationen samlet i en fil [208 kB]
Publikationsbeskrivelse (læsbar kolofon)

Læs publikationen i PDF-format [339 kB]
PDF er et printvenligt format. For at læse og printe publikationen i dette format, skal man have en version af Acrobat Reader installeret på sin computer. Dette program kan hentes gratis hos producenten Adobe"s hjemmeside, hvor der også findes installationsvejledning mv.

Må citeres med kildeangivelse.

Miljøstyrelsen vil, når lejligheden gives, offentliggøre rapporter og indlæg vedrørende forsknings- og udviklingsprojekter inden for miljøsektoren, finansieret af Miljøstyrelsens undersøgelsesbevilling.

Det skal bemærkes, at en sådan offentliggørelse ikke nødvendigvis betyder, at det pågældende indlæg giver udtryk for Miljøstyrelsens synspunkter.

Offentliggørelsen betyder imidlertid, at Miljøstyrelsen finder, at indholdet udgør et væsentligt indlæg i debatten omkring den danske miljøpolitik.

 


Version 1.0 Juli 2005, © Miljøstyrelsen.