Kortlægning af papir- og pappotentialet fra private husstande i 2003

Forord

Formål

Projektets formål er at gennemføre en kortlægning af papir- og pappotentialet fra private husstande. Kortlægningen opdaterer tidligere potentialeberegninger for papir fra private husstande, der gennemførtes for året 2000. Papirpotentialet i nærværende projekt fastlægges på landsplan og kommuneniveau både som en absolut mængde og som et gennemsnit pr. husstand for året 2003.

Baggrund

Regeringens affaldsplan 1998-2004, Affald 21, indeholder en række initiativer. Et af disse initiativer er rettet mod indsamling af papir og pap fra private husstande, hvorfra der i år 2004 skal genanvendes 60 pct.

De seneste potentialeberegninger for papir fra private husstande gennemførtes i 2001 og dækkede kalenderåret 2000, Miljøprojekt nr. 677, 2002, "Kortlægning af papir- og pappotentialet fra private husstande 2000". Miljøstyrelsen har ønsket, at næste opdatering finder sted for år 2003.

Projektets gennemførelse

Projektet er gennemført med udgangspunkt i materiale fra Dansk Oplagskontrol, Media Scandinavia, MediaGuiden, Dansk Fagpressekatalog og henvendelser til brancheorganisationer, bladredaktioner, trykkerier, distributionscentraler mv.

Miljøstyrelsen har rekvireret og finansieret projektet, der er udført i perioden juli – december 2004 af Econet AS.

Econet AS takker for stor imødekommenhed hos alle media, virksomheder og organisationer, der har bidraget med oplysninger til projektet. En særlig tak til medarbejderne i Miljøministeriets Frontlinie, der har haft besværet med at registrere og veje de mange dagblade.

 



Version 1.0 December 2005, © Miljøstyrelsen.