Miljøprojekt nr. 1081, 2006

Screeningsundersøgelse for campylobacter i vand

Resumé
Der er foretaget en screening af badevand og drikkevand for Campylobacter. Screeningen omfattede 153 badevandsprøver. Campylobacter kunne isoleres fra 20,3% af prøverne. I 3,3% af prøverne blev der fundet campylobacter i niveauer over 100 per 1L, i 3,3% af prøverne var niveauet mellem 10 og 100 per 1L og i 13,7% af prøverne var niveauet mellem 1 og 10 campylobacter per 1L. Der kunne ikke dokumenteres sammenhæng mellem fund af campylobacter og de almindelige badevandsparametre (termotolerante coliforme bakterier og coliforme bakterier). Desuden omfattede screeningen også 123 drikkevandprøver fra enkeltvandsforsynings-anlæg. Her blev der kun isoleret campylobacter i to prøver, hvor der også blev påvist højt indhold af coliforme bakterier og E. coli. Resultatet af undersøgelse viste, at campylobacter er almindeligt forekommende i badevand, mens de kun optræder sporadisk i drikkevand.

Publikationen udkommer udelukkende elektronisk.

Læs publikationen i HTML: Indholdsfortegnelse
Hele publikationen samlet i en fil [96 kB]
Publikationsbeskrivelse (læsbar kolofon)

Læs publikationen i PDF-format [295 kB]
PDF er et printvenligt format. For at læse og printe publikationen i dette format, skal man have en version af Acrobat Reader installeret på sin computer. Dette program kan hentes gratis hos producenten Adobe's hjemmeside, hvor der også findes installationsvejledning mv.

Må citeres med kildeangivelse.

Miljøstyrelsen vil, når lejligheden gives, offentliggøre rapporter og indlæg vedrørende forsknings- og udviklingsprojekter inden for miljøsektoren, finansieret af Miljøstyrelsens undersøgelsesbevilling.

Det skal bemærkes, at en sådan offentliggørelse ikke nødvendigvis betyder, at det pågældende indlæg giver udtryk for Miljøstyrelsens synspunkter.

Offentliggørelsen betyder imidlertid, at Miljøstyrelsen finder, at indholdet udgør et væsentligt indlæg i debatten omkring den danske miljøpolitik.

 



Version 1.0 Marts 2006, © Miljøstyrelsen.