Arbejdsrapport fra Miljøstyrelsen nr. 15, 2006

Tager vi ansvar for miljøet?

Befolkningens viden, holdninger og adfærd

Resumé
Vi danskere ved meget om miljøet og mulighederne for tage miljøhensyn, og vi vil gerne passe godt på det. Befolkningen svarer i gennemsnit rigtigt på 82% af de stillede spørgsmål om sammenhænge mellem daglige handlinger og miljøet og 97% mener at det er vigtigt eller meget vigtigt at passe på miljøet. Befolkningen har også en forholdsvis miljøvenlig adfærd, men den er stadig forbedringsmuligheder - især blandt de unge. Selvom deres viden næsten er på niveau med de ældres, træffer de langt oftere miljøskadelige valg. Undersøgelsen konkluderer at der skal en holdningsudvikling til, hvis befolkningens hverdagshandlinger skal gøres mere miljøvenlige. Undersøgelsen er designet af Explora i samarbejde med Miljøstyrelsen. Dataindsamlingen er foregået ved hjælp af et elektronisk spørgeskema til 1805 respondenter.

Publikationen udkommer udelukkende elektronisk.

Lęs projektartikel

Læs publikationen i HTML: Indholdsfortegnelse
Hele publikationen samlet i en fil [136 kB]
Publikationsbeskrivelse (læsbar kolofon)

Læs publikationen i PDF-format [247 kB]
PDF er et printvenligt format. For at læse og printe publikationen i dette format, skal man have en version af Acrobat Reader installeret på sin computer. Dette program kan hentes gratis hos producenten Adobe's hjemmeside, hvor der også findes installationsvejledning mv.

Må citeres med kildeangivelse.

Miljøstyrelsen vil, når lejligheden gives, offentliggøre rapporter og indlæg vedrørende forsknings- og udviklingsprojekter inden for miljøsektoren, finansieret af Miljøstyrelsens undersøgelsesbevilling.

Det skal bemærkes, at en sådan offentliggørelse ikke nødvendigvis betyder, at det pågældende indlæg giver udtryk for Miljøstyrelsens synspunkter.

Offentliggørelsen betyder imidlertid, at Miljøstyrelsen finder, at indholdet udgør et væsentligt indlæg i debatten omkring den danske miljøpolitik.

 



Version 1.0 Maj 2006, © Miljøstyrelsen.