Miljøprojekt nr. 1100, 2006

Metalafgivelse til drikkevand, Del 3

Resumé
Projektet er en videreførelse af Miljøprojekt Nr. 970; Metalafgivelse til drikkevand, Del 2. Metalafgivelsen fra varmforzinket stål, kobber og forskellige kobberlegeringer til middelhårdt vand er undersøgt. Undersøgelserne bekræfter stort set de tendenser, som er iagttaget i tidligere forsøg. Kobberafgivelse fra kobberrør og zinkafgivelse fra varmforzinkede stålrør kan overholde kvalitetskravene til drikkevand. Afgivelsen af bly, kobber og arsen er tilfredsstillende lav fra kobberlegeringerne. Dog afgiver afzinkningsbestandigt messing for meget bly de 3 første måneder. Afgivelse af nikkel er lav fra messing. Rødgods med et relativt højt nikkelindhold medfører en høj nikkelafgivelse, som dog opfylder drikkevandskravene efter et halvt års brug.

Publikationen udkommer udelukkende elektronisk.

Lęs projektartikel

Læs publikationen i HTML: Indholdsfortegnelse
Hele publikationen samlet i en fil [69 kB]
Publikationsbeskrivelse (læsbar kolofon)

Læs publikationen i PDF-format [214 kB]
PDF er et printvenligt format. For at læse og printe publikationen i dette format, skal man have en version af Acrobat Reader installeret på sin computer. Dette program kan hentes gratis hos producenten Adobe's hjemmeside, hvor der også findes installationsvejledning mv.

Må citeres med kildeangivelse.

Miljøstyrelsen vil, når lejligheden gives, offentliggøre rapporter og indlæg vedrørende forsknings- og udviklingsprojekter inden for miljøsektoren, finansieret af Miljøstyrelsens undersøgelsesbevilling.

Det skal bemærkes, at en sådan offentliggørelse ikke nødvendigvis betyder, at det pågældende indlæg giver udtryk for Miljøstyrelsens synspunkter.

Offentliggørelsen betyder imidlertid, at Miljøstyrelsen finder, at indholdet udgør et væsentligt indlæg i debatten omkring den danske miljøpolitik.

 



Version 1.0 August 2006, © Miljøstyrelsen.