Opstilling af forsøgsprotokol til vurdering af mikrobiel vækst i forbindelse med VA-godkendelse af større vandbehandlingsanlæg

Forord

Som en del af det samlede testprogram (1) forud for en VA-godkendelse af vandbehandlingsanlæg til montering i private husinstallationer er der i denne rapport specificeret en protokol til den mikrobiologiske afprøvning af disse anlæg.

Forarbejdet til denne protokol er udført i projektet ”Opstilling af forsøgsprotokol til vurdering af mikrobiel vækst i forbindelse med VA-godkendelse af vandbehandlingsanlæg”. Projektet er udført af Eurofins Danmark A/S for Miljøstyrelsen.

Projektarbejdet har omfattet opstilling af testprotokol, afprøvning af protokol på udvalgte anlæg, en afrapportering af afprøvningens resultater samt en anbefaling til hvordan en endelig protokol kan se ud. Der er i projektet udarbejdet en protokol for anlæg beregnet til installering på en koldtvandsforsyning samt en protokol til brug for anlæg der skal installeres på en varmtvandsforsyning.

Rapporten er opbygget således, at de første kapitler indeholder forsøgsprotokollen, som den fremadrettet foreslås opbygget, mens der i afsnit 12 findes en gennemgang af den praktiske afprøvning, der er udført i forsøget samt en opsamling af de erfaringer, der er høstet under det praktiske arbejde.

Til afprøvningen har Eurofins Danmark fra Miljøstyrelsen modtaget forslag til mulige anlægsleverandører, der repræsenterer de teknologier der for tiden ønskes introduceret på markedet. Der er inden for projektet afprøvet tre anlæg beregnet til installation på koldtvandsforsyningen og ét anlæg beregnet til installation på varmtvandsinstallationen.

Vi vil hermed sige tak til de leverandører, der velvilligt har stillet deres anlæg til rådighed for afprøvningen.

 



Version 1.0 August 2006, © Miljøstyrelsen.