Opstilling af forsøgsprotokol til vurdering af mikrobiel vækst i forbindelse med VA-godkendelse af større vandbehandlingsanlæg

2 Introduktion til protokol

Producenten/importøren skal tilvejebringe en fuldstændig beskrivelse af det anlæg, der ønskes afprøvet. Heraf skal fremgå en kortfattet beskrivelse af princip for vandbehandling, specifikationer for anlægget, installations-, service- og brugermanualer samt øvrig relevant information, der skal sikre, at testinstallationen og afprøvningen kan udføres i overensstemmelse med anlæggets forventede brug.

Specielt til brug for podeproceduren er det vigtigt, at det tydeligt fremgår, hvor stor en bedvolumen anlægget har.

Alle komponenter der måtte indgå i en installation, for eksempel forfiltre, UV lamper eller buffertanke, skal indgå i det samlede anlæg for afprøvningen. Det er ikke tilstrækkeligt, at et anlægs enkeltkomponenter er VA-godkendt hver for sig. Det er påkrævet, at anlægget testes som en samlet enhed. Såfremt producenten tilbyder specielle installationspakker for korrekt montering, skal disse indgå i afprøvningen. Der kan endvidere være tale om specielle slanger og/eller fittings, der letter monteringen, men ikke er en forudsætning for korrekt montering. Disse skal da også indgå i den samlede afprøvning.

Producenten eller importøren kan opstille krav til installationen, men i så fald skal det sikres, at disse komponenter også vil være en del af den samlede specifikation for anlægget i de fremtidige husinstallationer. Såfremt der indgår specielle krav til materialevalg, tilslutningsdimensioner etc., skal disse tilvejebringes af producenten/importøren.

Såfremt intet andet er specificeret, vil der i testinstallationen gøres brug af komponenter, der er normale for en lignende installation, og som i øvrige er VA-godkendte.

 



Version 1.0 August 2006, © Miljøstyrelsen.