Opstilling af forsøgsprotokol til vurdering af mikrobiel vækst i forbindelse med VA-godkendelse af større vandbehandlingsanlæg

11 Afrapportering

Til afrapportering benyttes Excel beregnings- og rapportformat i bilagene A og B. Bilag A for koldtvandsanlæg og bilag B for varmtvandsanlæg. Disse rapportformater vil være tilgængelige på Miljøstyrelsens hjemmeside.

11.1 Kvalitetssikring

Når kimtal indtastes i disse regneark, vil der automatisk genereres en rapport, der viser, om anlægget overholder acceptkriterierne for godkendelse af vandbehandlingsanlægget, som beskrevet i afsnit 10.

Der skal dog  finde en kvalitetssikring af de genererede resultater sted, da det ved download fra Miljøstyrelsens hjemmeside af resultatskemaerne kan ske at datacellerne i regnearket og resultatberegningerne ikke følges. Det kan endvidere være et ønske fra laboratoriets side at benytte andre prøvetagningsdage end dem, der er angivet, hvilket også vil påvirke den automatiske resultatberegning.

11.2 Vurdering

Det kan i visse tilfælde være nødvendigt med en nærmere mikrobiologisk vurdering af, om kravene er opfyldt. Dette gælder, hvis der er tale om, at resultaterne for det pågældende anlæg kun i en enkelt prøvetagning ikke overholder kravet. Der kan være tale om en afvigelse, som ikke kan tilskrives anlægget men med stor sandsynlighed kan tilskrives faktorer som fejl i prøvetagning og/eller laboratorieusikkerheder.

En vurdering kan endvidere afføde, at der pålægges producenten/importøren krav i brugervejledningen.

 



Version 1.0 August 2006, © Miljøstyrelsen.