Miljøprojekt nr. 1135, 2006

Påvisning af patogene bakterier i vand ved anvendelse af DNA-chip-prototype og mikrobiologiske dyrkningsmetoder

Resumé
Projektet havde til formål at undersøge om en molekylær hurtigmetode, baseret på Dna-chip-teknologi, kunne anvendes som en screeningsmetode for patogene mikroorganismer i vand. I projektet sammenlignes den molekylære hurtigmetode med de traditionelle mikrobiologiske dyrkningsmetoder. Projektet viste, at følsomheden af den molekylære hurtigmetode skal forbedres, hvis metoden skal anvendes til analyser af patogener i f.eks. drikkevand.

Publikationen udkommer udelukkende elektronisk.

Læs publikationen i HTML: Indholdsfortegnelse
Hele publikationen samlet i en fil [89 kB]
Publikationsbeskrivelse (læsbar kolofon)

Læs publikationen i PDF-format [677 kB]
PDF er et printvenligt format. For at læse og printe publikationen i dette format, skal man have en version af Acrobat Reader installeret på sin computer. Dette program kan hentes gratis hos producenten Adobe's hjemmeside, hvor der også findes installationsvejledning mv.

Må citeres med kildeangivelse.

Miljøstyrelsen vil, når lejligheden gives, offentliggøre rapporter og indlæg vedrørende forsknings- og udviklingsprojekter inden for miljøsektoren, finansieret af Miljøstyrelsens undersøgelsesbevilling.

Det skal bemærkes, at en sådan offentliggørelse ikke nødvendigvis betyder, at det pågældende indlæg giver udtryk for Miljøstyrelsens synspunkter.

Offentliggørelsen betyder imidlertid, at Miljøstyrelsen finder, at indholdet udgør et væsentligt indlæg i debatten omkring den danske miljøpolitik.

 



Version 1.0 December 2006, © Miljøstyrelsen.