Udvikling, produktion og markedsføring af energi- og miljørigtige armaturer til boligmarkedet

Forord

Denne rapport, udarbejdet for Miljøstyrelsen, indeholder en samlet afrapportering af projekt ”Udvikling, produktion og markedsføring af miljø- og energirigtige produkter til boligmarkedet.” Rapporten er udarbejdet af Anette Velk og Kenneth Munck, Lysteknisk Selskab.

Rapporten består af en projektartikel – Sammenfatning og konklusion samt tre delrapporter svarende til de tre gennemførte projektdele.

Delrapport 1. Forfase – fase 1

Delrapport 2. Planlægning og afholdelse af designkonkurrence – fase 2-3

Delrapport 3. Afklaringsfase – fase 3a

De tre delrapporter skal ses som selvstændige afrapporteringer af projektets enkelte faser. I delrapport 1 (fra 2003) beskrives arbejdet i fase 1 – forfasen omfattende: En kortlægning af boligmarkedet, en skitse til indhold og form i de efterfølgende projektfaser 2-6 samt projektets miljø- og energimål.

I delrapport 2 (fra 2004) opsamles erfaringerne fra planlægning og afholdelse af designkonkurrencen ”Lamper til boligen” – projektets fase 2-3.

Efter afslutning af designkonkurrencen var det usikkert, om der var basis for at fortsætte projektet. Derfor blev der etableret en mellemfase - fase 3A med henblik på afklaring af mulighederne for at fortsætte projektet. Delrapport 3 (fra 2005) omfatter afrapporteringen af dette forløb.

Delrapport 1. I forfasen –fase 1 samarbejdede Lysteknisk Selskab med Jens Gudum, Hansen & Henneberg, der bidrog til afsnittet om kortlægning samt med ideer til designkonkurrencens opbygning.

Hans-Erik Wolff, Pia Charlotte Knudsen samt Bettina Elbeck Pedersen fra Louis Poulsen Lighting A/S, Benny Frandsen, Frandsen Lighting A/S samt Jan Horn og Arne Hansen, Horn Belysning A/S var med til at drøfte rapporten og give den dens endelige form.

Delrapport 2. Designkonkurrencen – fase 2-3 blev til i samarbejde med en projektgruppe bestående af Benny Frandsen og Troels Nielsen, Frandsen Lighting A/S, Hans Erik Wolff, Betina Elbæk Pedersen samt Pia Knudsen, Louis Poulsen Lighting A/S, Lars Østergård/Jan Horn og Rasmus Markholdt, Horn Belysning A/S.

Philips Lighting A/S donerede lyskilde- og forkoblingskits til konkurrencedeltagerne.

Delrapport 3. I projektgruppen for fase 3A deltog alene Lysteknisk Selskab. Delfasen havde nemlig kun til formål at klarlægge mulighederne for at videreføre projektet.

 



Version 1.0 Januar 2006, © Miljøstyrelsen.