BioGel til rensning af olieforurenet jord

Forord

Denne rapport skitserer resultaterne af et samarbejdsprojekt mellem Dansk Miljørådgivning A/S og Sektion for Miljøteknologi, Aalborg Universitet. Projektet er udført under og finansieret af Miljøstyrelsens Teknologiudviklingsprogram for jord- og grundvandsforurening.

Det er projektets formål, at foretage en uvildig teknisk vurdering af BioGel-teknologiens potentiale ved nedbrydning af fyringsolie-/gasolieforurening i jordens umættede zone under danske forhold.

Vurderingen foretages dels på baggrund af et kontrolleret laboratorieforsøg og dels på baggrund af en opsamling på danske felterfaringer med teknologiens anvendelse.

Dele af laboratorieforsøget er gennemført i samarbejde med Biorem Aps., der p.t. er dansk udbyder af BioGel-teknologien, for at sikre størst mulig grad af sammenlignelighed imellem laboratorieundersøgelsen og den praktiske anvendelse af teknologien.

For at bevare uvildigheden i den tekniske vurdering af teknologiens potentiale påpeges det dog, at den endelige resultattolkning er foretaget af Dansk Miljørådgivning A/S og, for laboratorieresultaternes vedkommende også af Aalborg Universitet.

 



Version 1.0 Januar 2006, © Miljøstyrelsen.