Miljøprojekt nr. 1070, 2006

Risikovurdering af Giardia og Cryptosporidium i vand

Resumé
I rapporten er udarbejdet en risikovurdering for Giardia og Cryptosporidium ved menneskers indtag af drikkevand, kontakt med badevand, overfladevand, spildevand og bassinvand. I rapporten peges på, at den givne offentlige vandforsyning giver et rimeligt højt beskyttelsesniveau samt at oversvømmelser med spildevand i byer ikke udgør en stor risiko. Rekreativ anvendelse af især marint overfladevand er den smittevej, der fører til flest tilfælde af giardiasis, men svømmebade er den vigtigste smittevej for Cryptosporidium.

Publikationen udkommer udelukkende elektronisk.

Læs publikationen i HTML: Indholdsfortegnelse
Hele publikationen samlet i en fil [433 kB]
Publikationsbeskrivelse (læsbar kolofon)

Læs publikationen i PDF-format [2.916 kB]
PDF er et printvenligt format. For at læse og printe publikationen i dette format, skal man have en version af Acrobat Reader installeret på sin computer. Dette program kan hentes gratis hos producenten Adobe's hjemmeside, hvor der også findes installationsvejledning mv.

Må citeres med kildeangivelse.

Miljøstyrelsen vil, når lejligheden gives, offentliggøre rapporter og indlæg vedrørende forsknings- og udviklingsprojekter inden for miljøsektoren, finansieret af Miljøstyrelsens undersøgelsesbevilling.

Det skal bemærkes, at en sådan offentliggørelse ikke nødvendigvis betyder, at det pågældende indlæg giver udtryk for Miljøstyrelsens synspunkter.

Offentliggørelsen betyder imidlertid, at Miljøstyrelsen finder, at indholdet udgør et væsentligt indlæg i debatten omkring den danske miljøpolitik.

 



Version 1.0 Februar 2006, © Miljøstyrelsen.