Afprøvning af immunoassaymetode til bestemmelse afPAH-indhold i jord

Forord

Nærværende projekt om afprøvning af immunoassaymetoden til bestemmelse af indhold af Polycycliske Aromatiske Hydrocarboner (PAH) i jordprøver er iværksat og udført af Nordjyllands Amt med tilskud fra Miljøstyrelsens teknologiprogram for jord- og grundvandsforurening. Projektet har det overordnede formål at afklare, om analyse for PAH ved en immunoassaymetode – en screeningsmetode - kan anvendes ved tekniske undersøgelser i forbindelse med kortlægning frem til vidensniveau 2.

Anvendelse af immunoassaymetoden i stedet for akkrediterede laboratorieanalyser er begrundet i et ønske om at minimere udgifterne til orienterende forureningsundersøgelser samt at udføre undersøgelserne fleksibelt og hurtigt.

Projektet er udført af Nordjyllands Amt og den endelige rapportering af projektet er udført af NIRAS Rådgivende ingeniører og planlæggere A/S i samarbejde med Amtet.

Projektet har af forskellige årsager været lang tid undervejs. Der skal gøres opmærksom på, at jordkvalitets- og afskæringskriterierne for PAH i mellemtiden er blevet ændret. Jordforureningsloven er desuden blevet ændret, således at kortlægning først sker, når afskæringskriteriet overskrides.

 



Version 1.0 Maj 2007, © Miljøstyrelsen.