Kortlægning af kemiske stoffer i rengøringsmidler til brug ved rengøring efter ildebrand eller røgskade i private hjem

Forord

Denne rapport om kortlægning af rengøringsmidler til brug ved rengøring af private hjem efter brand eller røgskade, er et delprojekt under Miljøstyrelsens program ”Kortlægning af kemiske stoffer i forbrugerprodukter”.

Efter ildebrand eller røgskade i et privat hjem, foretages den efterfølgende rengøring ofte af et professionelt rengøringsselskab. Beboeren/forbrugeren anvender ikke selv produkterne og udsættes derfor i disse tilfælde ikke for de kemiske stoffer i rengøringsmidlerne ved selve rengøringen. Beboeren kan dog muligvis udsættes for kemiske stoffer i forbindelse med tilbageflytning i boligen. Formålet med dette projekt er at få kortlagt, hvilke kemiske stoffer der anvendes i rengøringsmidler, der anvendes i forbindelse med rengøring efter ildebrand eller røgskade, samt hvor stort forbruget er i Danmark.

I projektet har firmaer, der foretager denne type rengøringer, oplyst, hvilke produkter de anvender, og flere firmaer har haft projektdeltagerne med ved observationerne. Tak til alle de firmaer der har deltaget positivt i dette arbejde.

Projektet er udført af JobLiv Danmark as i perioden marts til november 2006.

Ansvarlige for projektets gennemførelse har været:

Lic. pharm. Lone Wibroe og cand. scient. Christian Libak Pedersen

Kontaktpersoner i Miljøstyrelsen har været Sidsel Dyekjær og Anette Ejersted.

Inden offentliggørelsen har rapporten været sendt i høring hos producenter, leverandører og rengøringsfirmaer, der indgår i undersøgelsen.

 



Version 1.0 Marts 2007, © Miljøstyrelsen.