Kortlægning af kemiske stoffer i forbrugerprodukter, nr. 85, 2007

Kortlægning af produkter og materialer til live rollespil

Resumé
Miljøstyrelsen har kortlagt produktområdet for live rollespil, herunder hvilke typer materialer der anvendes, når børn og unge selv fremstiller rollespilsudstyr. Udstyr omfatter våben, dragter, kunstige ører/næser, masker mm. Live rollespil er i løbet af få år blevet en udbredt hobby blandt børn og unge. I takt med udviklingen fra niche til almindelig børnefritidsaktivitet er der opbygget et marked for udstyr og tilbehør til live rollespil. Målet med kortlægningen har været at få et overblik over hvilke materialer, der anvendes samt få en indledende screening af, om der anvendes produkter/materialer, som kan være sundhedsmæssigt betænkelige. Ud over kortlægningen indgår der i projektet en laboratorieanalyse af en række udvalgte produkter. Disse analyser har omfattet undersøgelser for konkret indhold af udvalgte kemiske stoffer i 8 forskellige produkter samt forsøg, hvor der simuleres en situation under egenproduktion af latexvåben. En sundhedsvurdering af resultaterne indgår ikke i dette projekt.

Læs publikationen i HTML: Indholdsfortegnelse
Hele publikationen samlet i en fil [155 kB]
Publikationsbeskrivelse (læsbar kolofon)

Læs publikationen i PDF-format [500 kB]
PDF er et printvenligt format. For at læse og printe publikationen i dette format, skal man have en version af Acrobat Reader installeret på sin computer. Dette program kan hentes gratis hos producenten Adobe's hjemmeside, hvor der også findes installationsvejledning mv.

Må citeres med kildeangivelse.

Miljøstyrelsen vil, når lejligheden gives, offentliggøre rapporter og indlæg vedrørende forsknings- og udviklingsprojekter inden for miljøsektoren, finansieret af Miljøstyrelsens undersøgelsesbevilling.

Det skal bemærkes, at en sådan offentliggørelse ikke nødvendigvis betyder, at det pågældende indlæg giver udtryk for Miljøstyrelsens synspunkter.

Offentliggørelsen betyder imidlertid, at Miljøstyrelsen finder, at indholdet udgør et væsentligt indlæg i debatten omkring den danske miljøpolitik.

 



Version 1.0 August 2007, © Miljøstyrelsen.