Kortlægning af produkter og materialer til live rollespil

Forord

Live rollespil er i løbet af få år blevet en udbredt hobby blandt børn og unge.

Der anvendes hertil udstyr, som både kan købes færdigt, eller som udøverne selv producerer. Udstyret kan omfatte våben, dragter, kunstige ører/næser, masker mm.

Miljøstyrelsen har ønsket at få kortlagt produktområdet, der markedsføres til live rollespil, hvilke typer materialer der anvendes til fremstilling af rollespilsudstyr, hvor stort forbruget er i Danmark, samt hvilke stoffer børn og unge udsættes for under fremstilling og leg.

Denne rapport omfatter en kortlægning af materialer og færdige produkter, som markedsføres eller anvendes til rollespil. Endvidere er der foretaget en undersøgelse af de metoder og procedurer, der typisk anvendes i fritidsordningerne for at kortlægge mulige problemstillinger ved egenproduktionen af udstyr.

Det overordnede sigte med projektet er at få et overblik over, hvad der anvendes til rollespilsudstyr og finde ud af, hvilke farlige stoffer der findes i produkterne, samt om disse udgør en sundhedsrisiko – dog indgår der ikke en egentlig sundhedsvurdering af resultaterne i projektet, idet Miljøstyrelsen på baggrund af nærværende rapport vil tage stilling til behovet herfor.

 



Version 1.0 August 2007, © Miljøstyrelsen.