In situ biologisk nedbrydning som oprensningsmetode ved Høfde 42

Forord

Miljøstyrelsen har i samarbejde med Ringkjøbing Amt igangsat en række projekter, der tilsammen skal udgøre en systematisk vurdering af forskellige afværgeteknologier overfor sediment- og grundvandsforureningen på depotet ved Høfde 42 på Harboøre Tange. Arbejdet udføres indenfor rammerne af Teknologiudviklingsprogrammet for jord- og grundvandsforurening.

Ringkjøbing Amt har i gennem årene udført en række undersøgelser af forureningssituationen ved Høfde 42, som danner baggrund for vurderingen af de forskellige teknologiers egnethed.

På baggrund af depotets størrelse og forureningens kompleksitet har Miljøstyrelsen og Ringkjøbing Amt skønnet det hensigtsmæssigt at lade udføre udredninger af forskellige teknologiers anvendelighed under de konkrete forhold som optakt til udførelse af demonstrationsprojekter i pilotskala af nogle af de vurderede teknologier.

Nærværende projekt er en udredning af egnetheden af biologisk nedbrydning in situ. Projektet er udarbejdet af DHI - Institut for Vand og Miljø af Lizzi Andersen, Claus Jørgensen og Jesper Holm. Projektets resultater er beskrevet i nærværende rapport.

 



Version 1.0 September 2007, © Miljøstyrelsen.